Uitvaart van A tot z

Voor al uw vragen neem gerust contact met Rouwcentrum De Meyer. Via uw uitvaartondernemer kan men ook uw eigen uitvaart volledig tot in de details laten beschrijven zodat uw nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken op welke manier u begraven of gecremeerd wenst te worden. Op afspraak met uw uitvaartondernemer overlopen wij uw wensen zodat u uw uitvaart wenst (laatste wil).

Wat te doen bij een overlijden?

ls een familielid verwacht of onverwacht overlijdt ten huize doet u het volgende:

  • U belt een huisarts of dokter van wacht die terplaatse het overlijden komt vast stellen en hij of zij vult dan de nodige documenten in. Zonder deze documenten mag de overledene niet vervoerd worden.
  • U neemt contact op met ons op het nummer 09 252 13 64 zodat de nodige afspraken kunnen gemaakt worden om de overledene over te brengen naar ons funerarium of eventueel een mortuarium van een ziekenhuis.
  • U legt kledij klaar van de overledene om ons mee te geven, zodat wij met de nodige zorg en respect uw dierbare kunnen opbaren.
  • U legt de identiteitskaart, het rijbewijs en het huwelijksboekje (indien voorhanden) klaar voor de bespreking van de uitvaart aan huis of op ons kantoor.

Waar kan ik de dienst houden?

Naargelang uw geloofsovertuiging kan u kiezen uit:

  • een kerkelijke uitvaart ( kan in gelijk welke kerk naar uw keuze)
  • een burgerlijke plechtigheid in een crematorium, voorganger is meestal een personeelslid van het crematorium
  • een christelijke plechtigheid in een crematorium, voorganger is een diaken ( is geen eucharistie viering)
  • een burgerlijke plechtigheid bij ons in het rouwcentrum kan aan kist of aan urne en is meestal in beperkte familiekring (tot ongeveer 100 personen)

Kostprijs van een uitvaart?

De prijs van een uitvaart hangt van veel factoren af om daar zomaar een bedrag op te kleven. Eens er bepaalde keuzes gemaakt zijn en we een overzicht krijgen hoe u de uitvaart wenst dan kunnen we een bestelbon opmaken met de correcte prijzen Bv. Klassieke begrafenis of crematie, soort kist, indien drukwerk hoeveelheid met of zonder foto, bloemen, rouwtafel, grafconcessie, columbarium enz. Indien u op al deze vragen een antwoord heeft dan kunnen wij u probleemloos een offerte opmaken.

Wilsbeschikking?

U kan op uw gemeente of stad laten registreren (Burgerlijke Stand of dienst Bevolking) of u wenst te begraven worden of gecremeerd. Bij elk overlijden wordt er nagegaan op de gemeente waar u bent ingeschreven of u al dan niet een registratie heeft gedaan. Je kan ook afhankelijk van uw levensbeschouwing het ritueel van de uitvaartplechtigheid laten opnemen in deze wilsbeschikking.